De Rhone bereikt, de Mistral waait
Door: Joost
Blijf op de hoogte en volg Joost
12 September 2015 | Frankrijk, Valence
En de oudjes van kamer 34 hebben het overleefd, gelukkig.
(Bij het het ontbijt troffen we 's morgens vroeg een zaal vòl met lawaaiige Pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Niks contemplatie, water en droog brood, trouwens).
Vandaag trokken we van Roanne naar Valence. Mooie natuur onderweg, weer veel wijnhuizen herkend.
Af en toe zijn we onze 'sept' even kwijt; onvindbaar in het drukke Lyon, tijdelijk opgeslokt door de A77 of onherkenbaar vermomd als D30 op een strookje bij Tain. Eénmaal reden wij over een nog overduidelijk aanwezig RN7-tracé verder om na 500 meter abrupt te eindigen in een maisveld. Je ziet deze stroken naar nergens of niemandsland nog regelmatig liggen. Het tekent de desintegratie van de RN7, daarom is het zo leuk -maar ook een beetje wrang- deze 'slow travel' te doen: je ziet letterlijk om je heen hoe de ene vooruitgang (lees: de Autoroutes) het einde van de vorige (le Sept) betekent.
Morgen op aanraden van nicht J naar Aix-en-Provence, 190 km verderop.
15 September 2015 - 12:06
Bo :
En hoe vonden jullie Aix? Leuke stad, hè. Nog wat meegenomen van het van Gogh jaar of is dat nu voorbij in september. Of hebben jullie zelf een schildersezel en zo gekocht! je weet maar nooit een verborgen talent.